Blomsterkasser i tre

Blomsterkasser i tre

Hvordan bygge en blomsterkasse
terrasse-4

Med en gang sola kommer fram, trekker vi ut i hagen, oppe på balkongen eller på terrassen. På denne tiden av året burde man gjøre nytte av de friske, vakre blomstene som dukker opp, og her kommer blomsterkassene inn i bildet.
Selv om det selges en rekke blomsterkasser i ulike størrelser og materialer, er det alltid penest og triveligst med hjemmelaget. I tillegg kan du pynte den og sette ditt personlige preg på kassen, som igjen vil bidra til å skape drømmehagen. Her viser vi en variant av tre, som sitter trygt og fast på bakken.

1. Kapping og boring
Sag planker med en sag slik at de har de rette dimensjonene. For å lage rammen må man ha fire kvadrater, fire brett i sidene og fire på toppen av rammen. Etter sagingen gjør man kantene glatte med sandpapir. Bor skruehullene som beskrevet i tegningen. Hvis du ønsker å lage flere blomsterpotter, bør du lage en mal for å spare tid.

2. Lage selve kassen
Først, skru fast de lange platene. De lange platene er lagd for å tåle mye. Den andre platen burde ha en avstand på 0,3 cm. Begge de lange sidene må komme etter de korte.

3. Installere gulvet
Skru de korte brettene på bakken. Sag de lange plankene med en stikksag for å lage gropene for treverket i kantene. Plasser de ferdige brettene på bakken med skruer.

 

Det å bygge en terasse kan by på flere utfordringer

terrasse-2Risikoen starter med materialkjøp og går gjennom og fortsetter når man skal bygge terrassen. Derfor bør du lese denne artikkelen om Tischler-Schreiner.org, så du kan unngå feilene forklart av en ekspert. Han gir også designmuligheter.

Terrassen avgjør hagens verdi. Ikke bare visuelt, men også med tanke på komfort har bygging av en treterrasse fordeler. Brosjyrer om å bygge treterrasser blir utlevert både av byggvarehus, og de er å finne på varehusets nettside. Her er det generelle inntrykket skapt på noen få sider, og det kan virke som om planleggingen kan gjøres mellom frokost og lunsj. Men det er mange feil som kan gjøres når du bygger en treterrasse!

Feil i begynnelsen

Prosjektet med å bygge en terrasse kan feile allerede under anskaffelse av materialer. Dette er fordi man selv i jernvarehandelen kan være preget av å ville spare penger og dermed ikke velge de materialene som til slutt vil gi best resultat. Resultatet er ofte at du kjøper enten for mye eller for lite materiale. Hvis avstanden mellom plankene er for stor, kan det ødelegge terrassen, som i verste fall kan føre til alvorlige skader. Den største prioriteringen for de fleste som skal kjøpe materialer er gjerne prisen. Store deler av byggematerialer forblir ubrukte. Å bygge treterrasse har den fordelen at trematerialet må være dimensjonalt riktig for å brukes. Kostnadene for unødvendige materialer unngås derfor.

Feil i utformingen

terrasse-7Ofte blir treterrassen bygget feil. Dette starter allerede når man begynner på understellet. Det kan ha blitt valgt feil byggematerialer eller man kan ha støpt basen uten å ha lagt avløp for regnvann. Fundamentet kan bryte sammen ved at lokal fuktighet angriper treverket. Noen ganger blir ikke skruer satt inn parallelt, og det generelle bildet av terrassen blir skeivt. En ekspert vil sette sammen terassen riktig slik at den blir et kvalitetsprodukt.

I tillegg kan ikke profesjonelle kun tilby enkle planker: forskjellige fargede tresorter kan kombineres inn i mønstre. Treterrasser bygget ved hjelp av internettguider eller hagebutikker kan tilby ekstra designmuligheter. I tillegg vil en dyktig person kunne velge farge og kvalitet på tresorten som kan sikre deg en levetid på opptil 30 år for terrassen. Dette sikrer også et bedre utseende på både huset og hagen.

Konklusjon

Allerede før man starter på en terrasse kan det gå galt. Hvis du kjøper for lite materiale, kommer det feil i konstruksjonen, noe som kan føre til ødeleggelse av terrassen. Hvis du kjøper for mye, derimot, kan det forårsake uforutsette, høye kostnader. Feil i underkonstruksjonen kan også ødelegge resultatet. På den ene siden kan dette redusere levetiden til terrassen, men det kan også ødelegge dens utseende. Derfor bør en profesjonell bygge treterrassen din. De ekstra kostnadene for at en sakkyndig skal gjøre det veies opp av hvor mye terrassen tåler og dens utseende til slutt.