Er det verdt å bygge carport seg selv?

Er det verdt å bygge carport seg selv?

Dersom det holder at bilen blir plassert under et beskyttende tak, kan en carport være et praktisk alternative. Å bygge denne selv vil naturligvis være rimeligere enn at det blir gjort av erfarne håndverkere- Men, dette vil også gi en kompetanse som er nødvendig i bygningsprosessen av en carport.

Hvis man dog velger å begi seg ut på byggingen selv, vil det finnes ferdige “kits” I alle størrelser og varianter. Her er nødvendige beregninger allerede gjort, slik at carporten holder seg stabil selv med faktorer som at store mengder snø havner på taket ikke ødelegger. Carporten trenger et stabilt fundament, slik at den holder seg stødig. Den må derfor bli satt I en dybde på 80 meter.

En faktor man børimpregnert bar begynner å råtne over tid, hvis det kommer i kontakt med fuktighet, bør pinnene på carport være på biler. For bygging av carport neste spader, tommestokk, sag, hammer, vater og en guide er også en drill og en batteridrevet skru nyttige verktøy.

Må man ha byggetillatelse for å sette opp carport?

Alle som ønsker å bygge en carport må skaffe seg en godkjenning avhengig av områdets egne reger for byggetillatelse. Her spiller den lokale reguleringsplanen inn, som styres av kommunen. Det kan uansett lønne seg å ta kontakt per telefon for å få korrekt, aktuell informasjon. Eventuelle naboer skal også godkjenne bygging av carport- dersom man deler tomt, hvis det vurderes bygging av dobbel carport og lignende.