Opprydding i gangen

Opprydding i gangen

En tiltalende og ryddig gang garanterer følelsen av et hyggelig og gjestefritt hjem. Men, gangen skal også være funksjonell.

De dagene der gangen ene og alene kun fungerer som lange veier som leder inn til huset, er over. Sjenker, stoler, småbord, malerier og lignende bidrar til å gjøre gangen hjemmekoselig. I nyere hjem er også gangen større enn den var før- Kanskje på grunn av det økende behovet vi har for plass I våre modern liv. I garderoben skal det ikke bare lagres ytterklær, men tilbehør som sko, hatter, skjerf og paraplyer.

Rydde i kaos

En måte å starte ryddingen av gangen på, er å kvitte seg med alt som ikke høre hjemme i akkurat det aktuelle rommet. For eksempel kan det være lurt å flytte vinterklær bakerst i skapet om våren/sommeren (eller et annet sted i huset, som kott, loft eller lignende) og gjøre det motsatte om høsten/vinteren. Hvis korridoren nå nesten er frigjort starter man øvrig plassering av det man bruker mest, som blir plassert først, til det man bruker minst som blir plassert bakerst. Her kan det være en god ide å undersøke hva som finnes av småoppbevaring og smarte løsninger som rydder opp i smårot. Et nøkkelskap og skåler til garasjeåpner og annet småtteri er lekkert og tar ikke noe plass.

Riktig garderobesystem for gangen

Oppbevaring i gangen skal i større grad enn andre rom skjule større plagg som ytterklær. Derfor er en skyvedørsløsning det smarteste valget. I tillegg til å være plassbesparende, vil en skyvedørsgarderobe ofte komme med helspeil og skjuler tunge plagg på en lettvint måte, samt I noen tilfeller støvsuger og andre husholdningsenheter. En skreddersydd garderobeløsning er verdt investeringen.