Pris for å bygge hus

Pris for å bygge hus

Spesielle forespørsler koster mer

Å velge og bygge trehus er på mange måter en god idé. Byggeprisene avhenger derimot av hvilke fasiliteter du ønsker å utbygge i huset.

I lang tid har prisene på prefabrikkerte trehus vært billigere enn hus som er bygget stein for stein. Men siden har byggekostnadene blitt mer og mer like, med utviklingen av massive konstruksjoner med store steiner og prefabrikkerte veggelementer.

Konstruksjonen bestemmer: Jo enklere, desto bedre

Totalt sett kan prisen for et trehus variere veldig- Et lenge ferdigstående hus kan koste 600.000 kr, et nykomplett ferdig hus fra ca. 1.200.000 kr, en trevilla kan gå for 6.000.000 kr eller mer. Trehus kan ha mange varierende utforminger og deretter tilsvarende prisforskjeller.

Energieffektive bygninger betyr høyere priser- Selv når det er snakk om trehus

snekkerarbeid-20En annen viktig faktor – som med alle konstruksjoner – er energieffektivitet. En større investering i mer isolasjon og tettere vinduer lønner seg gjennom lavere strømregninger. Arkitekt-trehus er, totalt sett, minst ti prosent dyrere enn hus fra en katalog. Det mest kostnadseffektive alternativet er “kits” eller å utvide hjemmet. Med de riktige tekniske ferdighetene kan man jobbe med innsiden av huset selv, noe som sterkt reduserer prisen på trehuset.

Trehus – Sjekk priser og leverandører

Men det er ikke bare personlige bidrag som er avgjørende for prisen på trehus. I dag finnes det hundrevis av trehusmodeller, og konstruksjon er mulig med en profesjonell. Ønsker du å bygge et trehus eller sammenligne prisene for trehus? Send oss en forespørsel!

Trehus: priser fra billig til dyrt
I likhet med annen stor konstruksjon, finnes det mange slags trehus å velge mellom. Priser og funksjoner varierer tilsvarende. Dermed kan kostnadene på et ferdigdesignet hus være på så lite som ca. 5000 kr per kvadratmeter, men her er det mye egen oppussing og innsats som som skal til. Boligprisene på ferdige trehus pleier derimot å koste rundt 12.000 kr per kvadratmeter boareal.

Å bruke lokale byggematerialer kan spare deg mange kroner. På grunn av korte transportveier for lokalt tre blir ikke bare boligprisene lavere, men byggefasen blir også kortere. Når man arbeider med prefabrikkerte veggelementer, justerer dette prisen på trehuset. Anerkjente leverandører kan gi deg et uforpliktende tilbud med boligprisene for trehuset.Det er heller ingen kostnader for første konsultasjon. Til slutt må du sjekke grundig før du gjør en såpass stor avgjørelse som husbygging.

Kutte kostnader på treverk

Et energieffektivt hus kan være kostandsbesparende.Man kan spare penger på selve trehuset, men også gjennom oppvarming.
Spør oss om kostnadene for byggingen gjennom kontaktskjemaet vårt.