Prisoversikt for flislegging

Prisoversikt for flislegging

Finn ut hva installasjonskostnader vil komme på med hjelp av en profesjonell, og hvilken pris du bør forvente. Her en en prisoversikt for flislegging;

Materialkostnader:

Gulvfliser er et populært valg, da de er enkle å rengjøre og har en lang holdbarhet. Under renovering tyr man ofte til en erfaren flislegger, da denne jobben er fysisk krevende, krever nøyaktighet og er vanskelig å korrigere i ettertid.

700969_web_R_B_by_Rainer Sturm_pixelio.dePrisene starter på ca 200kr per kvadratmeter, men som med alt annet, kvalitet koster mer. Variasjon i kvalitet på fliser kommer hovedsakelig av ulike grader slitasje og generell holdbarhet.

Lønnskostnader for entreprenører:

De fleste håndverkere forventer betaling per kvadratmeter arbeid. Hvis eventuell gammel flis må demonteres, overflaten må avrettes og pusses vil gjennomsnittlig pris på pussing komme på 100 kr per kvm.

Etter at overflaten er blitt behandlet kan man starte med flislegging. Kvadratmeterpris på legging av flis varierer avhengig av flisstørrelse og flisleggingsmetode. Tradisjonell legging av glasert gulvflis eller terrakotta, altså vinkelrett montering,koster mellom 350 og 500 kr per kvm. Ønsker man å legge flis diagonalt bør man påregne en pris på ca. 600 kr per kvm. Legging av 10 x 10 cm flis er vesentlig dyrere – kvadratmeterpris kommer på ca. 700 kr.

flislegging osloGlaserte flis, terrakotta eller porcellenato kan også benyttes til trapper. Hvis man bruker porcellenato-type flis på trappen må man betale litt mer -gjennomsnittlig pris er på 400 kr per kvm.

Skal du bruke fliser på steder som er utsatt for fukt må området først påføres en membran – dette koster ikke så mye – ca. 160 kr per kvm, og er en viktig del av flisleggingsjobben på våtrom. Silikon er mest brukt når fliser legges. En løpemeter silikon koster mellom10 og 25 kr.

 

Registrer ditt anbud i dag!

 

Nb! Det er viktig å huske at prisene oppgitte i denne artikkelen kun er veiledende.