Spar plass med køyesenger

Spar plass med køyesenger

Køyesenger er et gunsig valg med tanke på plass og også svært praktisk – spesielt for små leiligheter og småbarnsfamilier med flere barn.

Ved loftplass tilgjengelig kan dette benyttes til andre formål. Det er derfor et slikt møbel er den ideelle løsningen for tett boareal. Den nyopprettede plassen kan brukes kreativt, men før kjøpet bør man nøye vurdere om køyeseng oppfyller egne søvnkrav. Personer som lider av svimmelhet eller som ofte står opp om natten, kan med fordel vurdere kjøp av en klassisk seng.

Spesielt i ett-roms leiligheter og delte leiligheter hjelper køyesenger på plassbesparelse. Under sengen kan man lett installere en arbeidsstasjon eller et TV-hjørne med en enkel sofa i hjørnet. Man kan også lage et skap med kommoder for ytterlig lagrinsplass.

Mange barns drøm
Hos barn vekker køyesenger stor nysgjerrighet og kreativitet. For de små er det noe helt spesielt med en sovestasjon opp i høyden. Køyesengen vekker også ofte barndomsminner hos de voksne.

Spesielt når flere søsken må sove i et rom er en køyeseng absolutt verdt investeringen. Både med tanke på plass og kostnader. Naturligvis krever dette ekstra påpasselighet med tanke på sikkerhet. Da fallet blir høyt dersom man faller ned i søvne. Et rettverk må bli festet på kantene. Deretter er det bare å la fantasien sette grenser. Køyesengen kan bli innredet som et fargerikt slott, en eventyrhule eller en helt egen, skummel monsterhule for de minste

Tips for kjøp

accommodation-946988_640Før hopper i investeringen, bør sengens plassering i rommet vurderes. Siden køyesengen redusere innfallende lys utenfor vinduet, er det bedre å plassere sengen på baksiden av rommet. I tillegg er takhøyden meget viktig. Fra madrassen til taket bør det være minst en meter klaring, for å unngå hodeskader. En annen viktig faktor er materialet. Vanligvis lages køyesenger laget av tre eller metall. Noen ønsker å designe sin egen seng og også bygge denne selv, noe som gjør at man må være spesielt oppmerksom på stabiliteten. Det bør være på fire solide innlegg som blir festet til veggen og, som nevnt over, er utstyrt med et rekkverk. En stige er også praktisk for å lettere komme inn og ut, og for å videre forhindre skader og småfall. De som er usikre i oppgaven av å bygge en egen køyeseng, kan med fordel ta kontakt med en snekker for å få utført oppgaven.